Tanssipelit.fi pääsivu     
#tanssipelit @ QuakeNet

Vastaa aiheeseen

16.8.2017 19:51

wnoss
Käyttäjä
Käyttäjätasot
Rekisteröitynyt: 16.8.2017
Viestejä: 4

Maton synkkaaminen tietokoneeseen

Olen tämmöinen sunnuntai tanssipelaaja eli kotosalla pelailen joskus omaksi ilokseni ja itseltä löytyykin kirpparilta rahdattu perinteinen matto sekä Dancing Stage MAX PS2 peli.

Alkaa levy kulua kohta puhki niin mietin pitäisikö ostaa jostain lisää DDR pelejä PS2:selle vaiko siirtyä suosiolla Stepmanian puoleen? Matto on siis PS2 mallia joten netistä katsoin joitain adaptereja joilla tuon saisi usbiksi synkkaamaan tietokoneen kanssa. Onko näistä kokemuksia? Millainen kannattaisi ostaa?


 

 

17.8.2017 09:40

Arcane
Käyttäjä
Käyttäjätasot
Rekisteröitynyt: 22.7.2012
Viestejä: 4

Re: Maton synkkaaminen tietokoneeseen

Siirry Stepmaniaan. Tosin suosittelisin itse suoraan USB-tanssimattoa, jos sellaiseen mahdollisuus.

Adapterit ovat arpapeliä, ne joko toimivat tanssimattojen kanssa tai sitten eivät. Vaikka adapteri väittäisi toimivansa, se ei välttämättä toimi oikeasti.

Syy on siinä, että perinteisesti mattojen nuolia kohdellaan adapterien kautta analogisina. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vasen ja oikea nuoli eivät voi olla pohjassa samaan aikaan, samoin kuin analogitikkua ei ole fyysisesti mahdollista kääntää vasemmalle ja oikealle.

Jos adapteri oikeasti toimii tanssimaton kanssa, adapteri tukee digitaaliseksi muutosta yleensä näppäinkombolla Start+Select+Up. Eli joka kerta pelin aloittaessa pitää muistaa tanssimatosta painaa nuo kolme nappia hetkeksi pohjaan, sekunti/pari riittää.

Jos kyseessä on metallinen tanssimatto, jossa on jotain extraa (yleensä esim. kosketuksesta kertovia vilkkuledejä), niin adapterit eivät yleensä myöskään anna matoille riittävästi virtaa. Tällöin matto toimii vasta, kun sitä avaa sen verran että nyppäisee kaikki led-johdot irti. Esim. vanha T1000 Dance pad vaati tällaisen operaation. Jos maton ja tietokoneen välissä on mattoon kuuluva "control box", jossa start ja select on, selviää virran puute sillä, että tietokone tunnistaa kyllä start/select painallukset, mutta ei muuta.

En osaa sanoa, millä adaptereilla nuo nykyään toimivat varmasti. Tämä näyttää ulkoisesti samalta, joka minulla oli käytössä, mutta nimettömänä bulkkitavarana en luonnollisesti osaa sanoa, toimiiko:
https://www.huuto.net/kohteet/ohjainada … /449054772

Viimeksi muokannut Arcane (17.8.2017 09:45)


 

 

17.8.2017 19:56

wnoss
Käyttäjä
Käyttäjätasot
Rekisteröitynyt: 16.8.2017
Viestejä: 4

Re: Maton synkkaaminen tietokoneeseen

Arcane kirjoitti:

Siirry Stepmaniaan. Tosin suosittelisin itse suoraan USB-tanssimattoa, jos sellaiseen mahdollisuus...

Kiitos vastauksestasi!

Taidan alkaa selailemaan USB-mattoja netistä ihan suosiolla. Adapterin voisi hankkia, mutta kuvaamasi perusteella voisi tulla ikävä pettymys vastaan jos raha menisikin hukkaan. Ihan CDONistakin näyttäisi löytyvän aika halvalla PC:hen suunniteltuja mattoja (n.20e) Luultavasti Stepmania toimisi näillä.


 

 

18.8.2017 08:57

Arcane
Käyttäjä
Käyttäjätasot
Rekisteröitynyt: 22.7.2012
Viestejä: 4

Re: Maton synkkaaminen tietokoneeseen

Noista USB-pehmomatoista kannattaa metsästää Impact Dance Padeja (valmistaja Positive Gaming).

En ole varma mistä niitä nykyään helposti saa, joku irc-kanavalla (#tanssipelit @ IRCnet) tai Discordissa (http://www.discord.gg/qyRFzyk) osannee auttaa tai myydä sinulle sellaisen.


 

 
  • Actions
  • Rules
  • Top