Tanssipelit.fi pääsivu     
#tanssipelit @ QuakeNet

Vastaa aiheeseen

25.7.2008 23:42

Gemi
Hallitus
Ylläpitäjä
Sukupuoli:
Paikkakunta: Helsinki
Rekisteröitynyt: 4.4.2006
Viestejä: 4214
Vieraile nettisivulla

Omien kappaleiden lisääminen In The Groove PC-peliin

Omien kappaleiden lisääminen In The Groove PC-peliin on suhteellisen helppoa kun sen on kerran oppinut. Tämä opas on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat laajentaa pelinsä kappalevalikoimaa, mutta eivät tiedä mistä lähteä liikkeelle. Kiitokset alkuperäisversiosta samwiselle.

Koska In the Groove on StepManian pohjalta tehty peli, toimii kappaleiden lisääminen pääosin samalla tavalla. Toisin kun StepManiassa, ITG:ssä ei ole valmista Songs-hakemistoa, johon kappaleet voisi suoraan siirtää. Tämä takia tarvitaan muutama ylimääräinen vaihe kappaleiden lisäämiseksi.

1. Luo uusi hakemisto minne tahansa koneelle. Loogisinta on luoda "Songs"-niminen hakemisto (eli siis kansio) suoraan pelin oman hakemiston sisään. Mikäli peli on asennettu oletushakemistoon, on kappalehakemiston polku windows-koneissa tällöin C:\Program Files\In The Groove\Songs.

2. Mikäli sinulla on kokonaisia kappalepaketteja, kuten Pro Pack, siirrä kappalepaketti kokonaisuudessaan luomasi uuden Songs-hakemiston sisään. Tällöin kappalepaketin polku on C:\Program Files\In The Groove\Paketin Nimi ja kunkin kappaleen polku on C:\Program Files\In The Groove\Songs\Paketin Nimi\Kappaleen Nimi.

3. Mikäli sinulla on yksittäisiä kappaleita, tulee sinun ensin luoda näille kappaleille oma kappalepaketti. Mikäli siirrät vain yksittäisen kappaleen Songs-hakemistoon, ei peli lataa sitä. Luo siis Songs-hakemiston sisälle valitsemallasi nimellä uusi hakemisto, esimerkiksi nimellä "Omat kappaleeni". Siirrä kappalehakemistot luomasi uuden Omat kappaleet-hakemiston sisään. Yhden kappaleen hakemisto sisältää musiikkitiedoston, sm- tai dwi-tiedoston, sekä mahdollisesti grafiikka-, video- ja lyriikkatiedostoja. Jokaisella uudella kappaleella on siis oma hakemisto, jonka polku on tällöin C:\Program Files\In The Groove\Songs\Omat Kappaleeni\Kappeleen Nimi.

http://www.elisanet.fi/s4mw1s3/moskaa/esimerkki1.PNG
Katso kuva isompana: http://www.elisanet.fi/s4mw1s3/moskaa/esimerkki1.PNG

4. Etsi hakemisto C:\documents and Settings\käyttäjänimesi\Omat tiedostot\In The Groove\Save ja avaa sen sisältämä tiedosto Preferences.ini jollakin yksinkertaisella tekstieditorilla kuten NotePadilla. Etsi rivi
AdditionalSongFolders= ja lisää rivin perään polku uuden Songs-hakemistosi polku. Tämän jälkeen rivin pitäisi näyttää seuraavalta:

AdditionalSongFolders=C:\Program Files\In The Groove\Songs

Seuraavaksi etsi samasta tiedostosta rivi FastLoadAdditionalSongs=1. Muuta numero 1 numeroksi 0, jolloin rivin tulisi näyttää seuraavalta:

FastLoadAdditionalSongs=0

5. Kappaleen musiikkitiedoston tulee olla ogg-muodossa. Mp3-kappaleet eivät toimi In The Groove:ssa, vaikka StepMania niitä tukeekin. Mikäli musiikkitiedosto on mp3-muodossa, tulee sinun käyttää jotain ohjelmaa musiikkitiedoton konvertoimiseksi.

StepManian sivuilta löydät ohjeet tämän tekemiseksi: http://http://www.stepmania.com/wiki/Convert_MP3s_to_OGG

Voit myös käyttää seuraavaa ohjelmaa: dBpoweramp Music Convertor

Asenna ohjelma, skannaa uusi Songs-hakemistosi (ctrl+f ja etsi mp3), valitse löytyneet tiedostot ja paina oikeanpuoleista hiirennäppäintä niiden päällä. Auenneesta valikosta valitse "Convert to".
http://www.elisanet.fi/s4mw1s3/moskaa/esimerkki2.PNG
http://www.elisanet.fi/s4mw1s3/moskaa/esimerkki3.PNG

Ensimmäisellä kerralla ohjelma pyytää sinua asentamaan plug-inin, jotta se voi muuttaa tiedostot ogg-muotoon. Asenna plug-in ja paina Convert-painiketta. Kiinnitä huomiota käyttämääsi bit rateen (alleviivattu kuvassa). Muista myös asettaa hakemistoksi original folder. Kun ohjelma on valmis, poista mp3 -tiedostot, jotta peli suostuu lukemaan ogg-tiedoston.Ohjeen kirjoittanut: Samwise


Tanssipelituotteet Trix Gamesin verkkokaupasta! - http://shop.trixgames.fi/


 

 

2.9.2008 20:10

Gemi
Hallitus
Ylläpitäjä
Sukupuoli:
Paikkakunta: Helsinki
Rekisteröitynyt: 4.4.2006
Viestejä: 4214
Vieraile nettisivulla

Re: Omien kappaleiden lisääminen In The Groove PC-peliin

Tärkeä huomautus:

In The Groove PC-versio ei suostu lukemaan ryhmähakemistoja, joiden nimessä lukee "In The Groove". Tällaisten hakemistojen nimi tulee muuttaa erilaiseksi.

Peli ei myöskään lue kappaleita, jos luomasi Songs-hakemisto on pelin oman hakemiston sisällä.


Tanssipelituotteet Trix Gamesin verkkokaupasta! - http://shop.trixgames.fi/


 

 
  • Actions
  • Rules
  • Top